Over de artiest


Hans Baakman. Sinds 1969. Van jongsaf aan besmet met het autovirus. Zo heeft zijn vader één van de grootste verzamelingen Ferrari miniaturen in Nederland (zo’n 700!). Deze collectie heeft Hans geërfd en wacht nog op een mooie plek. Hans tekende jonge leeftijd al auto’s. Niet onverdienstelijk, bij een ontwerp-wedstrijd voor Volvo behaalde hij een vierde plaats. Voor het blad AutoSelect maakte hij schetsen van toekomstige automodellen. Verschillende gerenommeerde Nederlandse autobladen als Autovisie en Autoweek hebben aandacht aan zijn werk besteed.

Hans Baakman maakt illustraties en kunstwerken. Hij maakt vrij werk, maar werkt ook in opdracht. Veel van zijn illustraties zijn een combinatie van airbrush en schildertechniek. Het werk dat hij met deze technieken maakt is erg realistisch. Tegenwoordig schildert hij steeds meer met acrylverf op doek. Daarnaast maakt hij illustraties op de computer. Van zijn kunstwerken zijn al meerdere gelimiteerde oplages uitgebracht. Het schilderen en airbrushen van ondermeer auto’s doet hij in zijn vrije tijd. Vanaf 2004 is hij als eigenaar van reclamebureau Buskruit communicatie, ook professioneel creatief bezig.

Op deze website vind je een overzicht van werk dat hij in loop van de afgelopen jaren heeft gemaakt. Van een aantal kunstwerken is een gelimiteerde oplage uitgebracht. Een groot deel daarvan is inmiddels uitverkocht.

Naast illustrator is Hans ook in de reclame creatief bezig. Hij is eigenaar van reclamebureau Buskruit communicatie.

UA-2774531-7